Duyurular
E-Bülten
İstatistik
|
Bu kurs programı profesyonel olmak isteyen bireylere mesleki gelişimleri için gerekli olan bilgi ve becerileri kazandırmak, toplumun gastronomi alanında daha sağlıklı ve güvenilir hizmet almasını sağlamak için hazırlanmıştır
AŞÇILIK KURS PROGRAMIAşçı, mutfak araç, gereç ve ekipmanlarını kullanarak, hijyen vesanitasyon kurallarına uygun yiyecek üretimi yapma ve servise hazır hale getirme yeterliklerine sahip nitelikli kişidir. Antalya Mutfak Sanatları akademisi olarakta bilinen kurumumuzun Gastronomi sınıfı kişiye özel teknolojik olarak hazırlanmıştır. Her kursiyerimiz bireysel olarak hareket etmekte ve kendisine ayrilmiş bölümde malzemeleri ile kendisine ayrılmış ocakta çalışmaktadır. Gastronomi sınıfımız teknolojiye uyumlu olduğundan her kursiyerin önünde ekranlar bulunmaktadır. Ders öğretmeni gerek duyduğunda önceden hazırlanmış video ve sunular ile kursiyerlerimize görsel destek sağlamaktadır. Ders aralarında kursiyerlerimiz müzikli bir ortamda dinlenmektedirler. Gastronomi Sınıfımız 6 kişilik özel sınıf statüsünde donatılmıştır. Gerek grup gerekse özel derslerde bireye en uygun program seçilmektedir. Aşçılığı mesleğe dönüştürmek ve kendi işletmesini profesyonel bir şekilde yönetmek isteyenler için olan bu program 4. Seviye olup Ustalık Seviyesi olarak adaylara kazandırma ilkesiyle hazırlanmış programdır. Aşçılık Kurs Programı İleri Seviye aşçılık olarakta bilinmektedir. Bu kurs programızı 4. Seviye kurs statüsünde olup Ustalık Seviyesindedir. Aşçılık Kurs Programımızdan mezun olan kursiyerlerimiz E-DEvlet kapısında görünür 4. Seviye KURS BİTİRME BELGESİ almaktadırlar. Bu belge ile Ustalık Sınavına girerek Ustalık ve Usta Öğreticilik belgesi alabilmektedirler.
KURS PROGRAMI KATILIM ŞARTLARI 1- 19 yaşından gün almış veya dahay büyük olmak 2- Okuma yazma bilmek veya en az İlkokul Mezunu olmak 3- Ez az 2 yıllık deneyimli olduğunu belgelemek veya; a) Temel aşçılık Belgesine sahip olmak b) Dünya Mutfakları belgesine sahip olmak 4- Mesleğin gerektiği bedensel ve fiziksel özellikleri taşımak.
EĞİTİM VE BELGELENDİRME SÜRECİ Aşçılık Kurs Programı 115 saatlik bir programdır. Kurs programımız Teorik ve Uygulamalı olarak yapılmaktadır. 6 Kişili özel sınıfta uzman öğretmenler eşliğinde dersler işlenmektedir. 2 aylık eğitim sürecinde kursiyerlerimiz teknolojik ortamda yetiştikten sonra bağlı bulunduğumuz İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Teorik ve Uygulamlı sınav yapılmaktadır. Teorik (Yazılı) sınav Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen tarih ve saatte 25 soru ile yapılmaktadır. Çoktan seçmeli olan sorulardan 70 puan alan kursiyer başarılı sayılmış olup Uygulama Sınavına girmeye hak kazanır. Uyguluma sınavı Antalya Mutfak Sanatları Akademisi (Analiz) kurumumuzda yapılmaktadır. Uygulama Sınavında da 70 puan ve üzeri başarılı sayılmaktadır. Teorik ve Uygulamalı sınav sonuçları 70 puan ve üzeri olan kursiyerin Kurs Bitirme Belgesi 1 hafta içerisinde bağlı bulunduğumuz İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından onaylanıp E-Devlet kapısına işlendikten sonra tarafımıza iletilmektedir. MEB Onaylı Belgelerin herhangi bir şekilde süre ve geçerlilik kısıtlaması söz konusu değildir. Aşçılık Uygulama Sınavı Kursiyer değerlendirilmesi Konuları; 1- Kişisel bakım 2- Çalışma Ortamı Hijyeni 3- Çalışma Ortamı İş Güvenliği 4- Ön Hazırlık 5- Düzenli Çalışma 6- Malzeme Seçimi ve Kullanımı 7- İşlem Basamakları 8- Sunum Teknikleri 9- Görünüm 10- Lezzet
|
|||||||||||||||||||||